Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με το πόρισμα της μειοψηφίας της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που δόθηκε στην δημοσιότητα. Οι ευθύνες αποδίδονται εξ ολοκλήρου στην διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και τονίζεται ότι η Δικαιοσύνη «ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή».

Το Πόρισμα

Μάλιστα ζητείται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές «ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με την πορισματική θέση των βουλευτών Γ. Βλάχου, Γ. Γεωργαντά, Ι. Κεφαλογιάννη, Ν. Μηταράκη και Χρ. Μπουκώρου, «η παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές».