Προκλήσεων συνέχεια από πλευράς Μπαχτσελί, καθώς ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP), ακολουθώντας τη γνωστή εμπρηστική ρητορική του εθνικισμού και των απειλών, όχι μόνο χαρακτήρισε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη αλλά και έκανε λόγο για πειρατές.

Ειδικότερα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στο πλαίσιο ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει κυριαρχία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η Τουρκία, καθώς αυτό είναι κάτι που δε θα το επέτρεπαν ούτε η ιστορία ούτε ο τουρκικός λαός.

Επίσης, ο Μπαχτσελί τόνισε ότι οι προβοκάτσιες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου δεν πρόκειται να επιφέρουν την παράδοση της Τουρκίας.

Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν είναι δυνατόν να επισκιάσουν τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας, συνέχισε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Η Μεσόγειος ήταν κάποτε τουρκική λίμνη είπε ο Μπαχτσελί, κι αυτό είναι κάτι που οι Τούρκοι δεν το ξεχνούν. Η υπομονή δεν πρέπει να θεωρείται αδυναμία, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Ο ίδιος μάλιστα, με απειλητικό τόνο, δήλωσε πως ο τουρκικός λαός έχει τη δύναμη και τη θέληση να βγάλει νέους Μπαρμπαρόσα και να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών.