• Αναζήτηση
 • Ικανοποίηση ΝΔ για τη συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας

  Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «εύχεται η συμφωνία να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία»

  Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία.

  Η ΝΔ υπογραμμίζει πως ανάλογες πρωτοβουλίες με τη σημερινή είχε λάβει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2013 με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

  Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «εύχεται η συμφωνία να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

  «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.

  «Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk