Με καβγάδες ξεκίνησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που συζήτησε το πόρισμα της πλειοψηφίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» βάσει του οποίου παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ αποδίδονται πολιτικές ευθύνες συνολικά σε τέσσερις –τους δυο προαναφερθέντες και τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάκη Βορίδη.

ΝΔ και ΔΗΣΥ κατέθεσαν τα δικά τους πορίσματα, στα οποία δεν διαπιστώνουν ουδεμία ευθύνη πολιτικού προσώπου, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της διοίκησης Μαρτίνη. Ωστόσο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Θεοφύλακτος, επιμένουν ότι υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες: «Και πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπάρχουν. Βγήκαν στο Ντυνάν και θα βγουν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπομονή…», συνέστησε στην αντιπολίτευση.

Η αντιπαράθεση άγγιξε το «κόκκινο» όταν Γεωργιάδης και Λοβέρδος μπήκαν στο στόχαστρο της κριτικής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις τους για το πόρισμα της πλειοψηφίας. «Είναι προκλητικό να βγαίνει και να μιλάει για γελοίο πόρισμα γελοίων ανθρώπων», είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές. Μάλιστα ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπως και του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος είχε πει για τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι «τους έχω για πρωινό». «Είναι και ανθρωποφάγος και δεν του φτάνουμε;», διερωτήθηκε ο Νικολόπουλος.

Οι διαθέσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά ο οποίος είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Αφού δεν βρήκαμε ποινικές ευθύνες θέλουμε να στείλουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας…». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Χαρίλαος Τζαμακλής απαντώντας στο δηκτικό σχόλιο Λοβέρδου απάντησε: «Το πρωινό του πρέπει να είναι πολύ υγιεινό. Του συστήνω να μας αφήσει γιατί θα του καθίσουμε βαριά…». Έντονα αντέδρασε η βουλευτής της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητώντας να ισχύουν για όλους τα ζητήματα δεοντολογίας αφού όπως είπε «ο Πολάκης με είχε προσβάλλει στην Επιτροπή λέγοντάς μου να πάρω χάπια και κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε».

Μετά το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται το πόρισμα για τις αρθροσκοπήσεις το οποίο θα συζητηθεί στην επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη 13 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν τα πορίσματα για το φάρμακο και τελευταίο μπήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά και τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σε κρυψώνα στο κτήριό του. Μάλιστα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης πρότεινε στα μέλη της να επισκεφθούν την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου προκειμένου να ενημερωθούν για τα ευρήματα αυτά αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, ζητώντας να ενημερώσει πρώτα η Γενική Επιθεωρήτρια την επιτροπή για τα ευρήματα.