Τουρκός αξιωματούχος επιβεβαίωσε δημοσίευμα της Sabah ότι το Ριάντ έστειλε ανθρώπους για να «εξαφανίσουν τα ίχνη» από τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του από το σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο τούρκος αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του, χαρακτήρισε την πληροφορία αυτή μια ένδειξη ότι ανώτεροι σαουδάραβες αξιωματούχοι γνώριζαν για το έγκλημα.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ένας χημικός και ένας τοξικολόγος κλήθηκαν να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία πριν δοθεί άδεια στους τούρκους ερευνητές να εισέλθουν στο προξενείο και στην κατοικία του προξένου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Sabah κατονόμασε τους άνδρες αυτούς και είναι οι Αχμέντ Αμπντουλαζίζ αλ-Τζονάμπι και Χαλίντ Γιαχία αλ-Ζαχράνι, οι οποίοι φέρεται να έφθασαν στην Τουρκία ως μέλη μιας 11μελούς ομάδας που εστάλη εκεί για να πραγματοποιήσει τις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους αξιωματούχους.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα ονόματα τους. «Θεωρούμε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ήρθαν στην Τουρκία με μοναδικό σκοπό τη συγκάλυψη των στοιχείων προτού επιτραπεί στην τουρκική αστυνομία να ερευνήσει τους χώρους», είπε ο αξιωματούχος.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι πραγματοποίησαν τις επιχειρήσεις στο προξενείο και στην οικία του προξένου στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τις 17 Οκτωβρίου και έφυγαν από την χώρα τρεις ημέρες αργότερα, είπε ο αξιωματούχος.

«Το γεγονός ότι μια ομάδα προσώπων επιφορτισμένων με την εξαφάνιση των αποδεικτικών στοιχείων εστάλη από την Σαουδική Αραβία εννέα ημέρες μετά τον φόνο υποδηλώνει ότι αυτός ήταν εις γνώσιν ανώτερων σαουδαράβων αξιωματούχων», συμπλήρωσε.