• Αναζήτηση
 • «Κίτρινα» 124 κτίρια στη Ζάκυνθο

  Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα σχολεία – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

  Συνολικά 268 αυτοψίες διενεργήθηκαν στη Ζάκυνθο μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί, καθώς και τους καθημερινούς μετασεισμούς. Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, τα περισσότερα κτίρια, δηλαδή 144, έχουν κριθεί κατάλληλα για χρήση, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

  Προσωρινά  ακατάλληλα είναι τα 124 κτίρια, ενώ για μια μόνο αποθήκη θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ). Οι αυτοψίες από τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου, τα οποία μετέβησαν στο νησί από τις πρώτες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, συνεχίζονται και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

  Υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη εβδομάδα ο έλεγχος δημόσιων κτιρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στην Ζάκυνθο από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε  (ΚτΥπ). Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων πλην δύο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk