Η πρόταση για το «Ερρίκος Ντυνάν» που εισηγήθηκα το Μάρτιο του 2012 με τροπολογία έγινε αποδεκτή από τη Βουλή ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του εν λόγω νοσοκομείου.

Τον Ιούλιο του 2011 είχε έρθει στην κατοχή του η πρόταση του Ντυνάν την οποία –όπως είπε- πήγε στη Βουλή και τη μοίρασε.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM o κ. Λβέρδος σημείωσε πως δέχτηκε το αίτημα του νοσοκομείου να πουληθεί λέγοντας ότι δεν προχώρησε αμέσως στην ιδιωτικοποίηση του, αλλά προσπάθησε να το κρατήσει με τη νομική βάση που υπήρχε τότε.

Είπε πως κατάφερε να το κρατήσει όρθιο και οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν ένα μέρος των χρημάτων τους.

Τόνισε πως έκανε τα πάντα απολύτως άψογα υπογραμμίζοντας πως το νοσοκομείο είναι σήμερα όρθιο επειδή οι συνάδελφοι του μετά από εκείνον το ιδιωτικοποίησαν με μεγάλο τίμημα.

Σχετικά με το πόρισμα της πλειοψηφίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο λογικής μιλώντας για έλλειψη ειλικρίνειας.

Είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει πού το πάει η κυβέρνηση για το εάν το πάνε σε Προανακριτική, ενώ διερωτήθηκε εάν το πάνε σε τακτική δικαιοσύνη τι μπορεί να κάνει αυτή.