• Αναζήτηση

Υποβάθμιση της Motor Oil από την Bank of America λόγω Alpha και IBG

Αυξάνεται 59% το χρέος του ομίλου

Την αρνητική της στάση για τη μετοχή της Motor Oil καταθέτει η Bank of America Merrill Lynch μετά τις εξαγορές της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) και του Alpha, που όπως επισημαίνει, δεν εμπίπτουν στις βασικές της δραστηριότητες.

Ο οίκος υποβαθμίζει τη μετοχή σε «underperform» από «neutral», σημειώνει ότι παραμένει ασαφής η στρατηγική και οι συνέργειες που ενδέχεται να προκύψουν και «κόβει» την τιμή-στόχο κατά 20%, στα 17 από 20,9 ευρώ.

Οπως αναφέρει η BofA, οι ανησυχίες για τη στρατηγική της εταιρίας λογικά θα επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Αυξάνεται 59% το χρέος του ομίλου

Οι εξαγορές αναμένεται να αυξήσουν το βασικό καθαρό χρέος της Μotor Οil κατά 103,5 εκατ. ευρώ ή 59% στα 288 εκατ. ευρώ. Ο λόγος καθαρού χρέους/EBITDA αναμένεται να αυξηθεί από το 0,2 στο 0,5 το 2018.

Ωστόσο, επισημαίνει ο οίκος, το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ρίσκο περαιτέρω χρηματικών εκροών στις εξαγορασθείσες εταιρίες (ιδίως στην τραπεζική εξαγορά) μετά την ενοποίηση.

Η BofA επισημαίνει ότι η εταιρία διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 8,2 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2018, κινούμενη κοντά στον μέσο όρο τριετίας. Ωστόσο, αναφέρει ότι δικαιολογείται ένα discount 20%, λόγω των ρίσκων που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk