Η ΕΠΟ έχει προσεγγίσει τον πρώην προπονητή της Σασουόλο, Τζιουζέπε Ιακίνι, για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του γνωστού Ιταλού δημοσιογράφου, Τζιανλούκα ντι Μάρτζιο.

Στο σχετικό ρεπορτάζ τονίζεται πως η υπόθεση του Ιακίνι βρίσκεται εν εξέλιξη, παρά την προ ημερών πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στη θέση του Μίχαελ Σκίμπε, και συγκεκριμένα πως η απάντηση του Ιταλού τεχνικού αναμένεται να καταφθάσει στα χέρια της ελληνικής ομοσπονδίας εντός των προσεχών ημερών.

Γίνεται λόγος για προφορική πρόταση συμβολαίου δύο ετών από την πλευρά της ΕΠΟ, δηλαδή μέχρι το τέλος του Euro 2020, ενώ επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή ο Ιταλός προτιμά να εργαστεί σε διασυλλογικό επίπεδο, με την Έμπολι να είναι μία εκ των ομάδων που βρίσκονται στο μυαλό του.

Ο Ιακίνι έχει εργαστεί κατά σειρά σε Βενέτσια, Τζεζένα, Βιτσέντζα, Πιανέντζα, Κίεβο Βερόνα, Μπρέσια, Σαμπντόρια, Σιένα, Παλέρμο, Ουντινέζε και Σασουόλο. Δεν έχει αποχωρήσει σε κανένα σημείο της προπονητικής καριέρας του από την Ιταλία. Σε πάγκο συλλόγου της Serie A έχει καταγράψει τις περισσότερες εμφανίσεις στην Παλέρμο (91), ενώ τελευταία ομάδα του αποτέλεσε η Σασουόλο, από την οποία αποχώρησε στις 5 του περασμένου Ιουνίου.