Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους κατά σειρά 4,4 και 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος με διαφορά επτά λεπτών (στις 05:04 και στις 05:11 αντίστοιχα), σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή αυτή.

Στην πρώτη δόνηση, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 78 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, ή 298 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ στη δεύτερη, το επίκεντρο βρισκόταν 59 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 299 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Δεν δόθηκε κάποια εκτίμηση για το εστιακό βάθος των δύο σεισμών, ο δεύτερος από τους οποίους χαρακτηρίζεται «ισχυρός».

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 26η Οκτωβρίου από ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στο Ιόνιο.