Όταν η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσιζε να δώσει 45 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2011 για να αποκτήσει τον Σέρχιο Αγουέρο, κανείς δεν φανταζόταν τι εξέλιξη θα μπορούσε να είχε ο Αργεντινός επιθετικός. Πολλοί, έκαναν για λόγο για μια ανούσια μεταγραφή, καθώς υποστήριζαν ότι ο μικροκαμωμένος «Κουν» δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην απαιτητική Πρέμιερ Λιγκ.

Μετά από σχεδόν επτά χρόνια ο Αγουέρο έχει μεγαλουργήσει στους «πολίτες», βγάζοντας αναληθής όλους όσους τον έκριναν και δικαίως είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει φορέσει την φανέλα της ενεργείας Πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ο Αργεντινός έχει συνδυάσει το όνομα του όσο άλλος με την «χρυσή εποχή» της Σίτι, την τελευταία δεκαετία, έχοντας συνδεθεί με τον σύλλογο πιο πολύ από ότι φανταζόταν και ο ίδιος, όταν ήρθε στην ανατολική πλευρά του Μάντσεστερ.

Έτσι, στις 1/11/2017, ένα χρόνο πριν, ο Αγουέρο έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς πέτυχε το τέρμα με το οποίο έγινε ο πρώτος σκόρερ των citizens διαχρονικά. Σε ματς κόντρα στην Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο 29χρονος τότε άσος σημείωσε το 178ο γκολ, ξεπερνώντας τον Έρικ Μπρούκ, ύστερα από 77 χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αγουέρο έγραψε ιστορία στον τόπο που ο Μαραντόνα λατρεύτηκε ως Θεός, καθώς ο Αργεντινός ήταν γαμπρός του Ντιέγκο, δίνοντας ακόμα μια όμορφη χροιά στο γεγονός αυτό.

Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξει κανείς το γκολ της ζωής του Αγουέρο με την φανέλα της Σίτι, ακόμα και ο ίδιος θα επέλεγε το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΚΠΡ το 2012 στο τελευταίο ματς της Πρέμιερ Λιγκ που έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή στους «πολίτες» μετά από 44 χρόνια αναμονής, στο πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος από καταβολής της σύγχρονης μορφής του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Δείτε το γκολ με το οποίο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι:

Δείτε το γκολ του απέναντι στην ΚΠΡ: