«Καθαρός» ο έλεγχος του ΟΑΚΑ από τη ΓΓΑ

Η ΓΓΑ προέβη σε έλεγχο του ΟΑΚΑ μετά την ταλάντωση που παρατηρήθηκε στο άνω διάζωμα του σταδίου και το πόρισμά των υπεύθυνων ήταν απολύτως απολύτως καθησυχαστικό. Θα γίνουν κι άλλον έλεγχοι για να καμφθεί κάθε αμφιβολία

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) πραγματοποίησε έλεγχο στο ΟΑΚΑ κατόπιν εντολής του Γιώργου Βασιλειάδη, με αφορμή την ταλάντωση που παρατηρήθηκε στο άνω διάζωμα του σταδίου στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League, εντούτοις το πόρισμά ήταν καθησυχαστικό.

Ο υφυπουργός αθλητισμού προϊδέασε σχετικά με αυτήν την εξέλιξη την Πέμπτη (01/11). Στην ενημέρωση που ακολούθησε η ΓΓΑ τόνισε πως «δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις φλοιού σκυροδέματος, έντονες διαβρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη πιθανής αστοχίας του», ενώ επισήμανε ότι θα γίνουν περαιτέρω έλεγχοι, προκειμένου να αποφευχθεί και η παραμικρή αμφιβολία.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

«Σύμφωνα με την έκθεση από την αυτοψία που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας- στο Κεντρικό Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. με αφορμή την ταλάντωση που παρατηρήθηκε στο άνω διάζωμα του σταδίου στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν για το Champions League, το φαινόμενο είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.

Στα σημεία που ελέγχθηκαν μακροσκοπικά, δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις φλοιού σκυροδέματος, έντονες διαβρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη πιθανής αστοχίας του. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο τρόπος κατασκευής του φέροντος οργανισμού είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση κερκίδων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια των θεατών, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα προχωρήσει και σε περαιτέρω ελέγχους.

Συγκεκριμένα για το εύρος των μετακινήσεων και τη σύγκρισή τους με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από την στατική μελέτη θα πραγματοποιηθούν –άμεσα- περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες για να αποφανθούν για την ανάγκη ή όχι εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας».

Αθλητισμός
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk