«Η Ατλέτι είναι ένας τρόπος ζωής. Το καλύτερο μάθημα που μου δόθηκε στη ζωή και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου μου έχει δοθεί από τους οπαδούς της Ατλέτικο, όταν χάσαμε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League και είδα ότι οι φίλαθλοι δεν έφυγαν παρά τη βροχή, κάλυπταν τους εαυτούς τους όπως μπορούσαν στη θύελλα, τραγουδώντας, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Αυτό σε κάνει να παλεύεις για τον συμπαίκτη σου, επειδή γνωρίζετε ότι είστε διαφορετικοί.Το να είσαι Ατλέτι, δεν σημαίνει πως είσαι καλύτερος από κανένα, αλλά σε κάνει να είσαι διαφορετικός. Σε κάνει να εκτιμάς τα πάντα περισσότερο. Το καλύτερο μάθημα ήταν όταν χάσαμε στο Καλντερόν εναντίον του αιώνιου αντιπάλου. Δεν είναι ότι είμαι λούζερ. Είναι ότι η Ατλέτι είναι πάνω από τους τίτλους, πέρα από τη νίκη .. Ήμουν Ατλέτι όλη μου τη ζωή, μέχρι θανάτου, αλλά εκείνη την ημέρα κατάλαβα. Είχαμε χάσει, πήγα σπίτι και είπα δυνατά … Κατάλαβα τι είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης», δήλωσε ο πρώην αρχηγός των Ροχιμπλάνκος.

Για τον Σιμεόνε: «Είναι ο πατέρας μου, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, με βοήθησε, με υποστήριξε, μου έδωσε τη στόμφα ηγέτη. Θα είμαι πάντα ευγνώμων γιατί μου έχει δώσει πολλά. λέει,για να συνεχίζει για τον Γοδίν, ο οποίος έχει πάρει το περιβραχιόνιο του: «Έχω φορέσει το περιβραχιόνιο και είμαι από τη μήτρα της Ατλέτι. Ο Γοδίν το φορούσε, γιατί ξέρει τι είναι η φανέλα, δεν γεννήθηκε Ατλέτι, δεν μεγάλωσε, αλλά έχει καταστήσει το σύλλογο δικό του και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθεις ευγνώμων» .

Για τον Γκριεζμάν σχολίασε ότι: «εάν δεν κατακτήσει τη Χρυσή μπάλα αυτή τη χρονιά, δεν θα καταλάβω τίποτα. Κι ο Καναβάρο για παράδειγμα πήρε τη Χρυσή Μπάλα, για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κανείς δεν κέρδισε φέτος τόσα όσα ο Γκριεζμάν. Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει κερδίσει το Super Cup, το Europa League είναι ο καλύτερος στον τελικό … έχει κερδίσει πολλά και νομίζω ότι φέτος αν ο Γκριεζμάν δεν κερδίσει, η Χρυσή μπάλα δεν θα βγάζει κανένα νόημα».

Και για τον Τόρες, ανέφερε ότι: «ο Φερνάντο είναι το αδιαμφισβήτητο είδωλο του λαού, το οποίο αντιπροσωπεύει καλύτερα τις αξίες του συλλόγου όπου κι αν πηγαίνει, πάντα προσπάθεια και μάχη και ποτέ δεν είχε απασχολήσει αρνητικά. Με τον Φερνάντο Τόρες, τον άνθρωπο που αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ατλέτι. «Για το λόγο αυτό, χαμογελάει όταν του λένε αν στο μέλλον βλέπει τον εαυτό του προπονητή στην Ατλέτι με Πρόεδρο τον Τόρες:

«Θα ήθελα (γέλια). Θα ήταν τέλειο. Αλλά θέλω να σας πω κάτι. Αν επιστρέψω στο club δεν θέλω να μου δοθεί μια θέση για γι αυτά που ήμουν ως ποδοσφαιριστής, αλλά γιατί είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος, γιατί γνωρίζουν ότι έχω την ικανότητα και να κάνω την ομάδα καλύτερη».