Υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο παρέχει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς – ένας από τους 20 υπόπτους που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους πριν και κατά τη διάρκεια της καταστροφής της 23ης Ιουλίου.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του -το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από τη φωτιά-, ενώ μετά το τραγικό συμβάν αναφέρεται στην «τιτάνια προσπάθεια» που κατέβαλε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος περιγράφει την οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, την ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών, υποστηρίζοντας ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση έχουν κληθεί 21 πρόσωπα ως ύποπτοι και μετά την κατάθεση όλων οι εισαγγελείς Ηλ. Ζαγοραίος, Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος θα τα συνεκτιμήσουν πριν αποφασίσουν αν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν ευθύνες και για ποια ενδεχομένως η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο.