Οκτώ άτομα, τέσσερις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί (δύο Ρώσοι και δύο Ουκρανοί), συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμεναρχείων Κατακόλου και Ζακύνθου με την κατηγορία ότι ήταν μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, τα συγκεκριμένα άτομα είχαν μεταφέρει, πρωινές ώρες χθες, με δύο λεωφορεία, 119 αλλοδαπούς (80 άνδρες, 15 γυναίκες, 15 αγόρια και 9 κορίτσια) στην περιοχή Κουρούτα Ηλείας από όπου και επιχείρησαν ακολούθως να τους διακινήσουν παράνομα στις ιταλικές ακτές με τη χρήση ιστιοφόρου σκάφους. Οι μετανάστες είναι Ιρακινής καταγωγής.

Το κύκλωμα δρούσε με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων.

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν μια καραμπίνα), τα δύο λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών καθώς και το ιστιοφόρο σκάφος.