Εισβολή πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία της Αργεντινής στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 59 στην ΑΘήνα.

Συγκεκριμένα στις 10.15 μια ομάδα 10 ατόμων εισέβαλε στα γραφεία της Πρεσβείας που βρίσκονται σε πολυκατοικία πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν, ενώ κρέμασαν ένα πανό σε απέναντι κτίριο.

Διαμαρτύρονται για το θάνατο ενός αναρχικού στην Αργεντινή.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν:

«Τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Αιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο. Ενα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό…

»Η πρακτική των εξαφανίσεων και των δολοφονιών σε όσους αντιστέκονται στα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών, είναι συνηθισμένη στην Λατινική Αμερική. Αυτόχθονες και αλληλέγγυοι όπως ο Μαλντονάλντο «εξαφανίζονται» συνέχεια. Είτε η αστυνομία, είτε μπράβοι των αφεντικών, είτε ακροδεξιά τάγματα θανάτου αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν το «υγιές επενδυτικό περιβάλλον» για τους καπιταλιστές απέναντι σε όσους και όσες δεν κατανοούν πως είναι προς συμφέρον τους να αποκτήσουν φεουδάρχη, να διωχθούν από την γη τους ή να την δουν να μετατρέπεται σε περιβαλλοντική δυστοπία. Και γιατί μας αφορά, εδώ στην «πολιτισμένη Ευρώπη», το τι γίνεται σε μια άλλη, γνωστή για την «υποβάθμιση» και την κρατική βαρβαρότητα, γωνιά του πλανήτη;»