Θετική εισήγηση για την εξαγορά του 100% της ΕΠΑ Αττικής από την ΔΕΠΑ, δίνει τελικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως εκτιμά, από την αξιολόγηση του φακέλου – που πήρε 45 ημέρες – η εξαγορά «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 16 Νοεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τη συμβατότητα της εξαγοράς, με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στον τομέα του αερίου, στις οριζόντιες και κάθετες αγορές που η εν λόγω συγκέντρωση αφορά.

Η υπό κρίση συγκέντρωση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου (μετατροπή από κοινό έλεγχο σε αποκλειστικό) από την εταιρία ΔΕΠΑ επί των εταιριών (α) Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Αττικής ΑΕ, και (β) Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ΑΕ.

Όπως αναφέρεται, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών.