Την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που εισήχθη χθες προς ψήφιση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού θα εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.  Επίσης, με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  που προβλέπονται για το  Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του χώρου, θα εγκρίνονται και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του, καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, δεν γεννάται ζήτημα ευθύνης του Δημοσίου από τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, οι οποίες προτείνονται, αφού προηγουμένως τα προς ρύθμιση ζητήματα ετέθησαν ήδη από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) προς την ελληνική εταιρεία Lamda Development που υλοποιεί την επένδυση, η οποία έχει ήδη παράσχει την έγγραφη συναίνεσή της.