Σφοδρά πυρά κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη εξαπέλυσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης αναφορικά με την σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου εμπορευματικού κέντρου για την οποία τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και η ΔΗΣΥ έχουν εγείρει σοβαρά ερωτήματα αποδίδοντας μάλιστα σκανδαλώδη υφή. Ο κ. Γεωργιάδης ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής κάνοντας λόγο για «λαμογιά» και ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Σπίρτζη σχετικά με το πώς η κυβέρνηση δια νόμου άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού εκ των υστέρων, κάτι που όπως τόνισε δεν έχει γίνει ποτέ ξανά.

«Το κάνει όμως ο Σπίρτζης με νόμο. Τέτοια λαμογιά δεν έχει περάσει στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά διερωτώμενος «ποιος ωφελείται και αν κάποιος από τους συνεργάτες του τα πήρε». Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Είμαι έντεκα χρόνια στο Κοινοβούλιο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια λαμογιά. Έχει γίνει ένας διαγωνισμός. Στον διαγωνισμό αυτό οι όροι προέβλεπαν 20 εκατ. “ντούκου” και 235.000 τ. μ. δυνατότητα δόμησης. Αρχικοί ενδιαφερόμενοι: 33. Τελικός πλειοδότης: ένας. Κι έρχεται η κυβέρνηση, έξυπνα ο υπουργός δια νόμου φυσικά, διότι διαφορετικά θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό και κάνει 975.000 τα μέτρα και μειώνει την προκαταβολή στα δέκα εκατομμύρια. Μετά από τον διαγωνισμό».

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν η ΝΔ προωθούσε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στην Cosco έκλεινε το λιμάνι και τώρα έρχεται στην δική της ιδεολογία των ιδιωτικοποιήσεων. «Τώρα γλύφετε, αλλά κάνετε και λαμογιές», είπε χαρακτηριστικά. «Θα εξηγήσετε στο Σώμα για ποιο λόγο αλλάξατε τους όρους του διαγωνισμού εκ των υστέρων: μειώσατε την προκαταβολή και αυξήσατε τους όρους δόμησης», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας ότι το θέμα θα διερευνηθεί περαιτέρω. Αναφερθείς δε στο θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υγεία, είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει γιατί η εξεταστική ήταν ένα φιάσκο», αλλά αντιθέτως, όπως ανέφερε, «για αυτό που γίνεται σήμερα θα ελεγχθείτε».

Στις αιτιάσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών λέγοντάς του ότι δεν θα βρει άλλη προκήρυξη με άλλους όρους και ότι είναι παραπληροφορημένος. Για αυτό του κατέθεσε την προκήρυξη όπως έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ΕΕ. «Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπάρχει άλλη προκήρυξη ούτε με 20 εκατομμύρια ευρώ ούτε με άλλους όρους. Αν το βρείτε να μου το δείξετε και μένα. Από την αρχή ήταν αυτοί οι όροι», του είπε, ενώ σχετικά με την αλλαγή των όρων δόμησης τόνισε ότι δεν αφορά τα τετραγωνικά αλλά το ύψος, στην ανάγκη να υπάρχει ενιαίος συντελεστής στα εμπορικά κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ και στην αποσόβηση του κινδύνου η χώρα  να επιστρέψει  235 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΕ.

Ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Καραμανλής τόνισε ότι «η σύμβαση που φέρνετε είναι εξόχως προβληματική, αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον, περιλαμβάνει αντισυνταγματικότητες και αποτελεί αποτέλεσμα περίεργων ζυμώσεων», ενώ και ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ Ι. Μανιάτης, ο οποίος έχει μιλήσει για «σκάνδαλο σε δέκα πράξεις», διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Θα δεχτείτε να υπερψηφίσετε μια σκανδαλώδη σύμβαση που μειώνει κατά 51% το όφελος του δημοσίου και είναι εκτός απόφασης Δ.Σ. που προκήρυξε τον διαγωνισμό;».