«Τμηματικά, σε τέσσερα μέρη θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την Υγεία» δήλωσε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «κατά σειρά θα δοθούν τα πορίσματα για «Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και φάρμακο.

«Έχουμε ορίσει και ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις της επιτροπής. Την επόμενη βδομάδα, σε τέσσερις συνεδριάσεις θα τελειώσουμε. Εκεί θα γίνει και η δημόσια έκθεση, θα ακουστούν και οι απόψεις κάθε πλευράς» ανέφερε, μιλώντας στον «Αlpha 989».

«Σπεύδει να αντικρούσει πράγματα και θάματα η αντιπολίτευση, ας περιμένει λίγο να δει και το κείμενο της πλειοψηφίας και ας τοποθετηθεί. Έτσι προδίδει και μια αμηχανία, κυρίως η ΝΔ. Πάσα πρόβλεψη είναι πρόωρη» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης.

«Η εντολή που πήραμε είναι να διερευνήσουμε σκάνδαλα» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ο μεγαλύτερος όγκος αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα «τεραστίων διαστάσεων» σκάνδαλο, που επέφερε στο δημόσιο ζημιά πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

«Έχουν συντελεστεί αδικήματα και ενώπιον της επιτροπής. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να μας πείσουν πως τα χρήματα που δόθηκαν για διορισμούς ήταν από χορηγίες προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, πράγμα που δεν αποδείχθηκε. Προσπάθησαν να μας παραπλανήσουν και να μας αποσιωπήσουν» επισήμανε, λέγοντας πως στα πορίσματα θα περιγράφονται και αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.