Τα πολιτικά πράγματα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους.

Η κυβέρνηση εξαντλεί σιγά- σιγά τον διαθέσιμο ωφέλιμο χρόνο της και τίποτε δεν φαίνεται ικανό να μεταβάλει τις επικρατούσες τάσεις φθοράς και διαρκούς υποχώρησης.

Ούτε οι πρωτοβουλίες για τη συνταγματική αναθεώρηση, ούτε η επιμονή στη σκανδαλολογία, ούτε τέλος η επερχόμενη καταβολή δώρων προς συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού επαρκούν για να αλλάξουν τις δυσμενείς για την κυβέρνηση πολιτικές συνθήκες.

Η κυβερνητική παράταξη, κυριαρχούμενη από ιδεοληπτικές και άλλες αναστολές δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την μεγάλη διαρθρωτική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στα χρόνια της κρίσης, έχασε πολύτιμο χρόνο και φαίνεται να έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση δεν δύναται πλέον σε λίγους μήνες, πριν από την επισημοποίηση της προεκλογικής περιόδου, να δημιουργήσει ατμόσφαιρα αναγεννητικών προσδοκιών και ελπίδων για την οικονομία και τους πολίτες.

Δεν είναι σε θέση να απαντήσει στο πάνδημο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για νέες δουλειές, τις μόνες που επιτρέπουν τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών για εκατομμύρια χειμαζόμενες ελληνικές οικογένειες.

Αντιθέτως μάλιστα καταδιωκόμενη από εσωτερικές έριδες και αμφισβητήσεις – κοινό χαρακτηριστικό των αριστερών συνομοσπονδιών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- επιβεβαιώνει τη δυσκολία και την αδυναμία να επιλύσει τα κεφαλαιώδη και μείζονα.

Δεν μεταφέρει ελπίδες και προσδοκίες πια ο κ. Τσίπρας και η ομάδα που τον περιβάλλει.

Το σύνθημα »η ελπίδα έρχεται » με οποίο κέρδισε δυο φορές τις εκλογές υπονομεύθηκε στην πράξη, χάθηκε στις περιπέτειες της διαδρομής των τεσσάρων χρόνων κυβερνητικής θητείας.

Οσοι παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς την πορεία των »μεγάλων αριθμών» υπογραμμίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και το πιστό σε αυτόν επιτελείο ματαιοπονούν.

Οι »μεγάλοι αριθμοί» λένε πάντα την αλήθεια και σε κανέναν απ’ αυτούς δεν υπερτερεί η κυβερνητική παράταξη.

Από την παράσταση νίκης και την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία μέχρι την προτίμηση ψήφου η κυβερνητική παράσταση υπολείπεται σημαντικά.

Υπό αυτή την έννοια μάλλον ως απέλπιδες πρέπει να αντιμετωπίζονται οι όποιες απόπειρες μεταβολής των συνθηκών.

Το ζήτημα που εγείρεται είναι πόσο θα ζημιώσουν τη χώρα στην προσπάθειά τους να σταθούν και ποιό το βάρος θα προσθέσουν στην επερχόμενη κυβέρνηση..