Στο υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας εκλήθη την Τετάρτη η ελληνίδα πρέσβης Ελένη Σουράνη, στον απόηχο γεγονότων που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα, σχετικά με την Αλβανία, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα. Πρόκειται για την δεύτερη φορά εντός είκοσι τεσσάρων ωρών που το αλβανικό ΥΠΕΞ καλεί την πρέσβειρα.

Στην ελληνίδα πρέσβειρα έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ.

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Ακόμα τα Τίρανα υπογράμμισαν «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».