Με νέες προκλητικές απειλές επιστρέφει στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης η Τουρκία προειδοποιώντας την Ελλάδα για «σκληρή απάντηση», μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ερντογάν διεμήνυσε για μια ακόμα φορά στην ελληνική πλευρά πως εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.

«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα», είπε ο Τσελίκ.

ANADOLU AGENCY (ENG)

@anadoluagency

Any attempt from Greece to gradually widen territorial waters will be strongly responded by Turkey, says ruling AK party spokesman

Αναφερόμενος στην ελληνική στάση, υπενθύμισε το casus belli και διεμήνυσε ότι «θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995».

Και συνέχισε: «οι θαλάσσιες δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια μας».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε σήμερα τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Τσελίκ τόνισε πως ότι «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.

ANADOLU AGENCY (ENG)

@anadoluagency

| Ruling AK party says Turkish army protecting drilling ship, suggesting Greece and Greek Cypriot administration to abstain form any attempt against it