Περικοπές συντάξεων δεν θα γίνουν» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, News 24/7. Συγκεκριμένα είπε ότι «μιλάμε για ακύρωση του μέτρου. Είναι ένα μέτρο το οποίο φαίνεται από την πορεία του ΕΦΚΑ ότι δεν χρειάζεται, και νομίζω ότι και όλοι πρέπει να προσαρμόσουν και την πολιτική τους τακτική με βάση αυτό το δεδομένο, ότι περικοπές δεν θα γίνουν».

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στην συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τα παιδιαρίσματα και να δηλώσει από τώρα ότι όταν θα γίνει η ψηφοφορία για την αλλαγή του άρθρου 86 θα είναι η Νέα Δημοκρατία μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας και θα υπερψηφίσει την αλλαγή. Πολύ απλά μπορεί δια της πρακτικής του να διαψεύσει αυτό που εμείς λέμε, που έχουμε καταλήξει και είναι πασιφανές, ότι ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί προσχήματα για να αποστεί των θεσμικών του υποχρεώσεων, της συμμετοχής δηλαδή στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος».

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο λαός μάς κατέστησε πλειοψηφία στη Βουλή κι ως πλειοψηφία οφείλουμε να προκρίνουμε τις αλλαγές που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να συμβούν. Ο κ. Μητσοτάκης αυτήν την στιγμή επιλέγει να μην είναι συμβατός με τον θεσμικό του ρόλο, όπως το κάνει σε κάθε ευκαιρία, κι ο μόνος και απλός τρόπος για να αποδείξει ότι εμείς κακώς λέμε αυτό που λέμε είναι να πει από σήμερα ότι όταν θα έρθει το άρθρο 86 προς ψηφοφορία σε αυτήν την Βουλή η Νέα Δημοκρατία με τους βουλευτές της θα είναι μέσα και θα υπερψηφίσει την αναθεώρηση. Ο κ. Μητσοτάκης αυτήν την στιγμή μπορεί ως πολιτειακός παράγοντας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι θα συμβάλλει και δεν ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση που έκανε το 2016 (για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών)».

Αναφερόμενος στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16» ωστόσο προσέθεσε: «Εμείς ανοίγουμε το διάλογο, λέμε ότι δεν υπάρχουν κάποια άρθρα για τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα συναινέσουμε στην αλλαγή τους και προφανώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός καημός της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι «υπάρχει πλειοψηφία για να εγκριθούν ως αναθεωρητέα αρκετά άρθρα και θα γίνει και μια εξαντλητική συζήτηση όπως προβλέπει ο κανονισμός».

Όσον αφορά πληροφορίες σχετικά με αναδρομική ισχύ του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «διατηρώ αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορούσε να ισχύσει και να διατυπωθεί αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Για το θέμα της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, έπειτα από την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «ο κ. Σημίτης είχε μια 8ετή θητεία με τα θετικά και τα αρνητικά της, αλλά εδώ επανειλημμένα τέτοιου τύπου γεγονότα και συμβάντα και δεν δικαιούται να μην τοποθετείται δημόσια. Νομίζω οφείλει να το κάνει όπως οφείλουν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί για τις κρίσιμες στιγμές της διακυβέρνησής τους».

Ταυτόχρονα, απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «αν κοιτάξει κανείς προς τα πίσω θα αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού δει ότι Ανώτατα Δικαστήρια ακύρωσαν δικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτό που «εργαλειοποιείται» είναι η δήλωση του Παύλου Πολλάκη, η οποία ερμηνεύεται κατά το δοκούν».