Παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου για περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε ήδη παραγγελία στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και δι’ αυτών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα με βάση καταγγελία περι αύξησης περιστατικών βίας με ρατσιστικά κίνητρα.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταγγελία της ΠΟΕΣΥ, για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ανά την Ελλάδα.

 Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε ήδη παραγγελία στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και δι’ αυτών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα με βάση καταγγελία περι αύξησης περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων, με ρατσιστικά  κίνητρα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφό της επισημαίνονται λόγοι οπως η ελευθερία του Τύπου ως συστατικού της Δημοκρατιας, «τη δημοκρατική λειτουργία του οποίου οφείλουμε να διασφαλίζουμε», καθως και «η υποχρέωση, και καθήκον μας, να μην επιτρέψουμε φαινόμενα ανομίας με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις, να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν».

Απευθυνόμενη  στους εισαγγελείς της χώρας, η κυρία Δημητρίου ζητεί  την εκ μέρους τους συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων αλλά και την άμεση, και έγκαιρη παρέμβασή τους,όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk