Ζήτημα παραγραφής ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που βαρύνει τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγό του, Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη, έθεσαν οι συνήγοροί τους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη για το σκάνδαλο της Hospitalia International.

Η κατηγορία αφορά ποσό ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει ως μίζα η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει παρέλθει 15ετία από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροί τους έθεσαν ζήτημα παραγραφής.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου.

Σε δήλωσή του, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν», αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα, χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα», τονίζει.