«Πριν 4 χρόνια ο κ.Τσίπρας σας καλούσε να μην επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί σας απειλούσε ότι «θα χάσετε τα λεφτά σας». Είναι γνωστό τι έγινε μετά. Εγώ σήμερα σας κοιτάζω στα μάτια και σας προσκαλώ στην πατρίδα μου. Γιατί από αυτό θα κερδίσει και η χώρα μου και εσείς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 3ης Διεθνούς Ευρωαραβικής Συνόδου.

«Η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη εξελίσσονται σημαντικά projects με την συμμετοχή αραβικών κεφαλαίων,στις ιχθυοκαλλιέργειες, σε ξενοδοχειακές μονάδες,στην αγορά ακινήτων, στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και στο Ελληνικό» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών του Κόλπου και της Β. Αφρικής έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Σήμερα οι ξένες επενδύσεις και οι εξαγωγές μας στον αραβικό κόσμο δεν βρίσκονται ούτε στο 20% των πραγματικών δυνατοτήτων τους».

Παράλληλα ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ. «Το μοντέλο που εισηγούμαι δεν αναφέρεται απλώς σε δείκτες, αλλά σε ανθρώπους που ευημερούν στην καθημερινότητά τους. Σε ένα πνεύμα ανάπτυξης και δημιουργίας που θα διαπερνά τους θεσμούς ενός κράτους δικαίου και τις υπηρεσίες ενός αποτελεσματικού δημόσιου» επεσήμανε.

«Χρειάζονται 100 δις ευρώ την επόμενη 7ετία για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε τις ευκαιρίες, έχετε τα κεφάλαια. Eγγυόμαστε ότι το πλαίσιο του επιχειρείν θα γίνει απλούστερο και πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.