Η κατεδάφιση του παλιού πολιτικού συστήματος αποτελεί κεντρικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που διαφάνηκε η προοπτική της εξουσίας. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, τα συνθήματά του διαπνέονταν ακόμη από κάποια μετριοπάθεια: «Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωρά, η Ευρώπη αλλάζει». Τον Σεπτέμβριο όμως, σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης μετά την ιστορική kolotoumba, τα προσχήματα εγκαταλείφθηκαν. Και το κεντρικό σύνθημα έγινε «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό – κερδίζουμε το αύριο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε βέβαια να ξεμπερδέψει με το παλιό, αφού στο χρεοκοπημένο παλιό στηρίχθηκε για να κάνει το μεγάλο άλμα και με το δυσώδες παλιό συνεργάστηκε για να μπορέσει να ασκήσει την εξουσία. Η διχοτομία όμως αυτή βόλευε και εξακολουθεί να βολεύει. Οταν λείπουν οι επιτυχίες, τις υποκαθιστούν οι συκοφαντίες. Οταν λείπει η πολιτική, την υποκαθιστά η πόλωση.
Η απόφαση για προσωρινή κράτηση του ζεύγους Παπαντωνίου και το κλείσιμο του Mega δίνουν την ευκαιρία στο κυβερνών κόμμα να επαναφέρει στο προσκήνιο τον ισχυρισμό του ότι «βάζει τάξη». Αλλά ο ισχυρισμός είναι πλαστός. Το θλιβερό μαύρο στο δημοφιλές κανάλι είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και, παρόλο που αποτελούσε άρρητη επιθυμία αυτής της κυβέρνησης (όπως άλλωστε και το κλείσιμο του ΔΟΛ), δεν συνιστά νίκη της ούτε σε ουσιαστικό ούτε σε συμβολικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ