Χρ. Μεγάλου: Πρωταγωνιστής η Τράπεζα Πειραιώς στα δάνεια τα επόμενα χρόνια

Ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η τράπεζα θα κλείσει το 2018 με νέες εκταμιεύσεις δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ

Να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στοχεύει η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό της Χρήστο Μεγάλου.

Μιλώνας σε ημερίδα της θυγατρικής του ομίλου, Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η τράπεζα θα κλείσει το 2018 με νέες εκταμιεύσεις δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ.

Προέβλεψε δε ότι η πιστωτική μεταβολή θα επιστρέψει σε θετικό έδαφος τα επόμενα τρίμηνα, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Όπως είπε, η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει έμπρακτα την οικονομία, καθώς έχει πετύχει σημαντική βελτίωση στο προφίλ χρηματοδότησής της.

Συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα των καταθέσεων πελατών της έχουν ενισχυθεί από την αρχή του χρόνου κατά 2 δισ. ευρώ, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώνεται στο 91%, ενώ ο δανεισμός από τον έκτακτο μηχανισμό της ΤτΕ, τον ELA, έχει μηδενιστεί.

Αναφερόμενος στις κινήσεις για περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, ο κ. Μεγάλου είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη στρατηγικό σχέδιο για την αποεπενδύση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι «επεξεργαζόμαστε λύσεις για τη βελτίωση της κεφαλαιακής μας θέσης μέσω της μείωσης των αναλαμβανόμενων κινδύνων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων.

«Οι δύσκολες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης» σημείωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε ότι «πλάι στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk