Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 639,70 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,06%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,64%), της Περαιώς (+1,41%) και της ΔΕΗ (+1,00%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,33%), της Jumbo (-1,32%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,82%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+0,98%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,93%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,31%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,45%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 19 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +3,73% και Mermeren +3,71%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Reds -6,13% και Καρέλιας -3,82%.

Οριακή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,1367 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 128,305 γεν, στο 0,8899 με τη στερλίνα και στο 1,1405 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,41% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 112,827 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,16% και διαμορφώνεται στα 1,2775 δολάρια.

Διστακτική άνοδος για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Διστακτική άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, στη δεύτερη ημέρα ανόδου καθώς τα κέρδη της BP και της Volkswagen εντυπωσίασαν τους επενδυτές και ενίσχυσαν τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο βασικός δείκτης για τις μετοχές στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:29 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,3% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,4%.

Οι αμερικανικές μετοχές επλήγησαν από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν δασμούς σε όλες τις κινεζικές εισαγωγές, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ.

Ωστόσο η διάθεση για ρίσκο επέστρεψε κάπως στην Ασία, και στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη, αφού ο Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει μια «εξαιρετική συμφωνία» με την Κίνα και το Πεκίνο έκανε μια νέα προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις χρηματιστηριακές αγορές της χώρας.

Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από την BP και την Volkswagen προσέφεραν στήριξη στην αγορά. Συνέχιζε, ωστόσο, να επικρατεί νευρικότητα καθώς το τελευταίο δεκαπενθήμερο σημειώθηκε μεγάλη πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να παραμένει κοντά σε χαμηλό 22 μηνών.

Η BP κατέγραψε άλμα 4,3% αφού τα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού εκτοξεύθηκαν σε υψηλό πέντε ετών. Η άνοδός της ενίσχυσε τον κλάδο πετρελαίου και αερίου, που σημείωσε άνοδο 1,3%, και προσέφερε στήριξη στην αγορά.

Η Volkswagen σημείωσε άλμα 4,6% αφού τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι τράπεζες. Η μετοχή της BNP Paribas υποχώρησε κατά 3,5%, αφού η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων έσοδα για το τρίτο τρίμηνο.