Στάση εργασίας την Πέμπτη από το έκτακτο προσωπικό του Υπ. Πολιτισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα 12:30 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα)

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 15:30 την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, προκήρυξε το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ και καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα 12:30 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα).

Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, το Σωματείο αναφέρει: «Για μία ακόμη φορά 1.500 περίπου συνάδελφοι στη φύλαξη και καθαριότητα πανελλαδικά θα απολυθούν εντός του φετινού φθινοπώρου, για να αντικατασταθούν αμέσως μετά από ανέργους που εργάζονταν στις ίδιες υπηρεσίες και φορείς την αμέσως προηγούμενη περίοδο, τη στιγμή που έρχονται πιο κοντά οι 200 απολύσεις στο ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων). Για μία ακόμη φορά θα συνεχίσουν να εργάζονται με μειωμένα δικαιώματα, όπως όλοι οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Α., σε περιβάλλον έντονης εντατικοποίησης, ένεκα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και των σημαντικών διακρίσεων λόγω της σχέσης εργασίας».

Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, μεταξύ άλλων, διεκδικούνται: «Καμία απόλυση συμβασιούχου», «άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας για την κάλυψη όλων των ελλείψεων προσωπικού», «ίσα δικαιώματα για ίση εργασία», «άμεση χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους συμβασιούχους που το δικαιούνται», «άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων» και «καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία των συμβασιούχων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk