Σε διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για την  επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής προχωρεί σήμερα αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), στις 15:00.

Η ΚΕΕΡΦΑ θα επιδιώξει να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από την πλευρά του υπουργείου ώστε «να δοθεί λύση στην κατεύθυνηση της επιτάχυνσης της δίκης Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει τις διεκδικήσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν με σχετικό υπόμνημα.

Όπως αναφέρεται σε αυτό «προκειμένου να αποτραπεί η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα διευκόλυνσης της διεξαγωγής της. Με αυτό το τρόπο θα ακυρωθεί η τακτική κωλυσιεργίας και εκφυλισμού που επιχειρεί να επιβάλει στη δίκη η Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με το διάβημα προς τον υπουργό:

Απαιτείται η επιτάχυνση της διεξαγωγής της δίκης καθώς είναι εφικτό σε αυτή τη  φάση όπου αναγιγνώσκονται έγγραφα.

Η επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί με συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό και χωρίς απαλλαγή των μελών της σύνθεσης από άλλες υπηρεσίες, αλλά μόνο:

1. Με αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.

2.Με αποκλειστική διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου μόνο στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό ή οπουδήποτε αλλού.

3. Με εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις. Από 8-10 το τελευταίο διάστημα μπορούν να γίνουν 15 το μήνα.

4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.

Εντωμεταξύ στις 13 Νοέμβρη, στο Εφετείο της Αθήνας, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, στις 10:00 διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση με το ίδιο αίτημα, την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.