Επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών με το ΜέΡΑ25, αλλά και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά από τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ,.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συμπεριέλαβε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στην νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν, Σαλβίνι κτλ., που, όπως σημείωσε, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Όταν θέλουν να αμαυρώσουν την τιμή και την υπόληψη κάποιου, όλα αυτά τα νεοφασιστοειδή, αρχίζουν να μιλούν για τον Τζορζ Σόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «οι Αταίριαστοι».

Όσο για τη σχέση του με τον μεγιστάνα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε πώς ήταν «ο Σόρος που σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του», τον Ιούλιο του 2015. «Αυτή», είπε, «είναι η σχέση μου» με τον Σόρος που όπως, σημείωσε, «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα». Ερωτηθείς για τις ευθύνες του κατά τη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015 και το κόστος που είχε για τη χώρα η ταραχώδης εκείνη περίοδος, αλλά και για το σχετικό αίτημα της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε : «Όχι μόνο Εξεταστική, στρατοδικείο να μου κάνουν, αλλά δεν τολμούν».

«Μακάρι να έρθουν ως μάρτυρες κατηγορίας και οι πρώην συντρόφοι μου», παρατήρησε χαρακτηριστικά και στο ερώτημα αν νιώθει πικραμένος ή και προδωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε λέγοντας:  «Άνθρωποι είμαστε. Όταν έχεις σφίξει χέρια και έχεις φάει ψωμί και αλάτι και βλέπεις ότι αυτό τελικά ποτέ δεν ίσχυε, κάποια πικρία τη νιώθεις. Για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου και μετά προχωράς γιατί ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα πρόσωπα».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «η κρίση για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι νέοι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό (γεγονός το οποίο και χαρακτήρισε ως το πιο σοβαρό για τη χώρα). Πρόκειται , είπε, για ένα ανθρώπινο κεφάλαιο που δεν αναπληρώνεται, οι νέοι αυτοί δεν θα ξαναγυρίσουν, θα κάνουν οικογένειες στις χώρες που έχουν πάει και η Ελλάδα θα καταντήσει χώρα γερόντων. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, και το ΜέΡΑ25 κατεβαίνει στις εκλογές, για να ανατραπούν οι πολιτικές που σπρώχνουν τη χώρα πιο βαθιά στη δίνη της κρίσης»