Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε έγραψε μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της με την τεράστια νίκη που πέτυχε στο μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί συνέτριψαν τη «βασίλισσα» με το εντυπωσιακό 5-1, σ’ ένα παιχνίδι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντίνος μέσος απουσίαζε λόγω τραυματισμού αλλά οι «μπλαουγκράνα» βρήκαν στο πρόσωπο του Λουίς Σουάρες τον ηγέτη τους στο ντέρμπι, καθώς ο Ουρουγουανός στράικερ πέτυχε χατ τρικ. Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε το ματς (με εξαίρεση το διάστημα 46-60’) όταν οι μαδριλένοι πίεσαν και πέτυχαν γκολ, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μόντριτς. Μ’ εξαίρεση αυτό το 15λεπτο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο.

Η Μπάρτσα προηγήθηκε στο 11’ με τον Κουτίνιο και ο Σουάρες με πέναλτι έκανε το 2-0 στο 30. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την Ρεάλ να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Μαρσέλο μείωσε σε 2-1 στο 50’ αλλά οι μπλαουγκράνα ήταν ασταμάτητοι. Πέτυχαν και τρίτο γκολ, πάλι με τον Σουάρες και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Η Ρεάλ κατέρρευσε και η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου. Πέτυχε δυο ακόμα γκολ (με Σουάρες και Βιδάλ) και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί των μαδριλένων με το εντυπωσιακό 5-1.