Ο Λιούις Χάμιλτον είναι για μία ακόμη φορά, πέμπτη στο σύνολο, Πρωταθλητής της Formula 1! Ο Βρετανός πιλότος αναδείχθηκε και μαθηματικά Πρωταθλητής, με την τέταρτη θέση στο Grand Prix του Μεξικό. Νικητής της κούρσας ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει πίσω από τον Ολλανδό και τον Κίμι Ράικονεν να ολοκληρώνει τις θέσεις του βάθρου.

Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης βρέθηκαν οι δύο Red Bull, έχοντας εντυπωσιάσει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, αλλά ο Ντάνι Ρικιάρντο δεν είχε και την καλύτερη αντίδραση με αποτέλεσμα να «χωθεί» ο Χάμιλτον και να βρεθεί στη δεύτερη θέση από την πρώτη κιόλας στροφή. Ο Φέτελ δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Αυστραλό οδηγό της Red Bull κι έμεινε στην τέταρτη θέση πίσω του. Ο Γερμανός πιλότος της Φεράρι έψαχνε ένα θαύμα για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Έπρεπε να τερματίσει πρώτος και ο Χάμιλτον να μείνει 7ος και κάτω, αλλά ο οδηγός της Μερσέντες είχε δείξει εκπληκτική σταθερότητα όλη τη χρονιά και στο Μεξικό από το ξεκίνημα έδειξε ότι δεν έχει πρόθεση να «χαρίσει» καμία ευκαιρία.

Μετά το πρώτο του pit stop ο Φέτελ, ξεκίνησε μια «τρελή» πορεία μέσα στην πίστα, προσπερνώντας πολύ γρήγορα τον Ρικιάρντο και τον Χάμιλτον ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Ο Γερμανός πιλότος «πετούσε» σε έναν δικό του ρυθμό στην πίστα, με τον Βρετανό Πρωταθλητή να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ελαστικά του και να μένει πίσω χωρίς να έχει διάθεση να ρισκάρει. Άλλωστε το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να του δώσει τον τίτλο.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν ξεκάθαρο ότι ο Χάμιλτον οδηγούσε για… να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού και να πανηγυρίσει τον πέμπτο του τίτλο. Έτσι κι έγινε με τον Φερστάπεν να κερδίζει την «μάχη» του Μεξικού αλλά τον Λιούις Χάμιλτον να έχει κερδίσει τον «πόλεμο».