Με μια ιδιαιτερότηταμ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέσα από το μικρόφωνο της ΕΡΤ, μεταδόθηκε μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς», που πραγματοποίησε ελιγμούς με το μαχητικό F-16C Block 52+ πάνω από τον ουρανό της πόλης.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία» ανέφερε αρχικά ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, συμπληρώνοντας πως «το ΟΧΙ των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας».

«Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», συμπλήρωσε από το πιλοτήριο του F16.

Στον ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον επισμηναγό, είπε: «Κύριε επισμηναγέ, τόσον εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας».

«Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.