Αυξήθηκε το 2018 η περιουσία των Ελλήνων

Στα 975 δισ. δολάρια έφτασε η περιουσία των Ελλήνων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 67 δισ. δολάρια από πέρυσι

Σημάδια ανάπτυξης στο περιουσιολόγιο των Ελλήνων παρουσιάζει η εικόνα της καθαρής, εκτός δανεισμού κινητής και ακίνητης ιδιωτικής περιουσίας των ελληνικών νοικοκυριών για το 2018.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, που πραγματοποιεί την έρευνα σε πάνω από 200 χώρες, η περιουσία των Ελλήνων φτάνει στα 975 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 67 δισ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο.

Και ενώ στην Ευρώπη, η περιουσία σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (44,6%) και σε μη χρηματοοικονομικά (55,4%) είναι σχεδόν ισορροπημένη, στην περίπτωση της Ελλάδας η συμβολή κυρίως της ακίνητης περιουσίας στη μεταβολή του πλούτου είναι εμφανής, αφού το 78% της περιουσίας των Ελλήνων αφορά μη χρηματοοικονομικά μέσα (κυρίως ακίνητα και αυτοκίνητα).

Τα στοιχεία, σύμφωνα με αναλυτές, δείχνουν μάλιστα μια διόγκωση των ακινήτων στο σύνολο της περιουσίας των Ελλήνων, η οποία ενδεχομένως σχετίζεται και με τοποθετήσεις που έγιναν σε ακίνητα στο εξωτερικό με τη μαζική έξοδο των καταθέσεων από τον Νοέμβριο του 2014 ως τον Ιούνιο του 2015. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και την περίοδο 2012-2013, όταν και πάλι είχε σημειωθεί τεράστια έξοδος καταθέσεων λόγω της έντονης αβεβαιότητας γύρω από την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI), από τα μέσα του 2011 ως τα μέσα του 2012.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk