«Καμμένε παραιτήσου, να σωθεί η Μακεδονία! Παραιτήσου να σωθεί η Μακεδονία!».

Αυτό φώναξαν στον υπουργό Αμυνας κατά η διάρκεια των δηλώσεών του στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο. Το άγριο κράξιμο του κόσμου ενδεχομένως να μην πτοεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που δεν αφήνει ούτε στιγμή την καρέκλα της εξουσίας.

Αν και ο κόσμος του στέλνει μηνύματα και μέσω των δημοσκοπήσεων, ότι οι «κωλοτούμπες» του για το «Μακεδονικό» και η προκλητική στάση του με το να στηρίζει την κυβέρνηση, ο Καμμένος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση.

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα βήμα από τη διάλυση, τα γκάλοπ τους δείχνουν σταθερά πολύ κάτω από το 3%, τα στελέχη διαφοροποιούνται από την παράλογη στρατηγική του αρχηγού τους. Από τη μια να επιμένει να κρατά το ρόλο του «Μακεδονομάχου» κι από την άλλη να δηλώνει πίστη στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φέρνει τη συμφωνία προς κύρωση. Αυτή διφορούμενη κατάσταση έχει εξοργίσει τον κόσμο και γι’ αυτό ο Καμμένος αποδοκιμάζεται, και σε εκδηλώσεις όπως η παρέλαση αλλά και στην ουσία της πολιτικής που δεν είναι άλλη από το «κόκκινο» που βγάζουν οι πολίτες σε νέα είσοδό του στη Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος πληρώνει το κόστος της επιλογής του. Να μην έχει οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την αντίθεσή του σε ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως το «Μακεδονικό». Και αφού δεν έφυγε από την κυβέρνηση όταν μπορούσε, τώρα φαίνεται ότι και να το κάνει δεν θα έχει καμιά σημασία.

Το Μαξίμου κάνει τα «κουμάντα» του και στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι μπορούν και χωρίς τον Καμμένο. Ετσι, ακόμη κι αν θελήσει να φύγει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ενδεχομένως να μην τον ακολουθήσει άλλος και ο Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά έχοντας πετύχει μια διαφορετική κυβερνητική πλειοψηφία.

Απαξιωμένος

Απαξιωμένος ο Πάνος Καμμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού, μοιάζει με γραφικός όταν προβαίνει σε εθνικοπατριωτικές δηλώσεις και όταν στέλνει μηνύματα για την εθνική κυριαρχία της χώρας.

«Σήμερα, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, ο κλήρος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου στέλνει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», τόνισε ο κ. Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.

Όμως, σε ποιους τα λέει όλα αυτά; Γιατί η κυβέρνηση της οποίας είναι μέρος, φέρνει μια συμφωνία η οποία για τουλάχιστον 7 στους 10 Ελληνες δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ένα μεγάλο όχι. Τιμούμε την ειρηνική συνύπαρξη και γι΄ αυτήν εργαζόμαστε, αλλά πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της πατρίδος μας θα μας βρει απέναντί του ενωμένους, θα μας βρει όλους μαζί».

Είναι φανερό ότι ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να βουτήξει ξανά στο εθνικοπατριωτικό κομμάτι των ψηφοφόρων μπας και «τσιμπήσει» ψήφους. Όμως, είναι ολοένα και πιο φανερό γιατί ο κόσμος δεν τον πιστεύει πια.