Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο ανοίγοντας πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί επισήμως τα κίνητρά του, μολονότι, αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν ότι ο άνδρας αυτός είχε αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι είναι «συντετριμμένος και σοκαρισμένος» από την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι.

«Ο λαός του Ισραήλ θρηνεί με τις οικογένειες των νεκρών. Στεκόμαστε στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας του Πίτσμπουργκ, στεκόμαστε στο πλευρό του αμερικανικού λαού ενώπιον αυτής της φρικτής αντισημιτικής κτηνωδίας και όλοι μας προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών» επισήμανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε μια ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της αρχής δημόσιας ασφάλειας του Πίτσμπουργκ Ουέντελ Χίσριτς είπε σε δημοσιογράφους αναφορικά με τη σημερινή ένοπλη επίθεση στη συναγωγή ότι πρόκειται για «μία από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος που έχει δει ποτέ του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σκηνικό είναι πολύ άσχημο εντός της συναγωγής, υπάρχουν πολλοί νεκροί».
Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ταυτότητά του υπόπτου.

Ο Ουέντελ Χίσριτς μίλησε για 6 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων είναι αστυνομικοί.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή για την κοινότητα.
Το FBI θα ηγηθεί της έρευνας για την ένοπλη επίθεση.