Δεν βλέπει ομαλό Brexit ο οίκος Fitch

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης ανακοίνωσε την Παρασκευή πως δεν θεωρεί πλέον ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση με ομαλή μετάβαση

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε την Παρασκευή πως δεν θεωρεί πλέον ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση με ομαλή μετάβαση και πρόσθεσε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεού της.

«Κατά την άποψη του Fitch, η ενίσχυση των πολιτικών διαιρέσεων μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο… έχει αυξήσει την πιθανότητα αποδιοργανωτικού Brexit χωρίς συμφωνία.

«Τέτοια έκβαση θα προκαλούσε σημαντική αναστάτωση στα τελωνεία, το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα και οδήγησε τον Fitch να εγκαταλείψει την υπόθεση στην οποία βάσιζε προηγουμένως τις αξιολογήσεις του», σημειώνει ο οίκος.

Ο Fitch θεωρούσε πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο με μεταβατική συμφωνία και με το περίγραμμα μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

Ομως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δυσκολεύεται πολύ να βρει μια συμφωνία που μπορεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Βρυξελλών, αλλά και των βουλευτών της στο Συντηρητικό Κόμμα.

O Fitch αξιολογεί αυτή τη στιγμή το χρέος της βρετανικής κυβέρνησης με ΑΑ με αρνητική προοπτική, που σημαίνει πως είναι δυνατή μια περαιτέρω υποβάθμιση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk