Η Ζάκυνθος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σκόρπισε τον πανικό τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Éó÷õñüò óåéóìüò 6,6 ñß÷ôåñ óôïí õðïèáëÜóóéï ÷þñï áíïéêôá ôçò Æáêýíèïõ ôá îçìåñþìáôá, ÐáñáóêåõÞ 26 Ïêôùâñßïõ 2018 (EUROKINISSI/ÇÌÅÑÁ ÆÁÊÕÍÈÏÕ)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σκόρπισε τον πανικό τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από το σεισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Π.Ε. Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση σεισμού την 26-10-2018 στην παραπάνω περιοχή.
Η σχετική απόφαση αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Νωρίτερα, τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk