Παυλόπουλος : Χρέος μας η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ

Στους ηρωικούς νεκρούς του Μακεδονικού Μετώπου «που θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέιτενλικ όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας την ζωή τους θυσία στον βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του Πολιτισμού μας», είπε

Και πρόσθεσε: «Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

«Για εμάς, τους Έλληνες, οι ηρωικοί νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι και την, αδιαμφισβήτητη πια, Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Με τον ίδιο δε τρόπο θα μας θυμίζουν και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους δύο παγκόσμιους πολέμους και σημείωσε πως, για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτες, δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οραματιστήκαμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ωστόσο, παρατήρησε, υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε σε αυτές.

Στα Συμμαχικά κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από το μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk