Η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας πρέπει να βρει απέναντι της την Ελλάδα, καθώς και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας σημειώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά που δοκιμάζει την ειρήνη στην περιοχή.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει με αφορμή τη νέα απαράδεκτη τουρκική Navtex ότι η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας διατηρεί και τροφοδοτεί την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πως συνεχίζει να βάζει σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Σύμφωνα με το τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατία «η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex με την οποία δεσμεύει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ολόκληρη την περιοχή γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Καστελόριζο.