Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρθηκε και πάλι στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας και στις κριτικές τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το έλλειμμά μας, στην πραγματικότητα, είναι περιορισμένο», είπε ο Τρία. Και υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε, για το 2019, οικονομική ανάπτυξη του 1,4%, ενώ η τωρινή, ανέβασε το ποσοστό στο 1,5%».

«Οι επενδυτές που συνάντησα δεν ενδιαφέρονται για το σπρεντ, αλλά για το τι θα κάνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου οικονομικών.

Εκτίμησε, δε, ότι «οι αυξομειώσεις του σπρεντ εξαρτώνται από μια πολιτική αβεβαιότητα, από την στιγμή που, στην Ιταλία, δεν υπάρχουν δημοσιονομικά στοιχεία ή οικονομική κρισιμότητα που να το δικαιολογεί».

Σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο Τρία υπογράμμισε ότι «η παρέμβασή του δεν ήταν άτοπη, διότι περιέγραψε την πραγματικότητα».

Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, τέλος, δήλωσε ότι «οι τράπεζες της χώρας είναι ακόμη εύρωστες, σε θέση να περάσουν τα τεστ αντοχής» και ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχουν κίνδυνοι».