• Αναζήτηση
 • Προπηλάκισαν τον Γ. Καμίνη στην Καισαριανή

  Αντιεξουσιαστές για το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε μεζεδοπωλείο στη Καισαριανή όπου βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με ένα κείμενό τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου οι «αγωνίστριες/αγωνιστές από τις γειτονιές των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας» αναφέρθηκαν στο επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε μεζεδοπωλείο στη Καισαριανή όπου βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

  Όπως ανέφεραν: «Την Τετάρτη 24/10 και ώρα βραδινή εντοπίστηκε σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Καισαριανής ο “ανώτατος άρχοντας” της πόλης Γιώργος Καμίνης να τρωγοπίνει αμέριμνος. Αυτό για όλους εμάς τους από τα κάτω, τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο. Συγκεντρωθήκαμε, λοιπόν, και τον προπηλακίσαμε φωνάζοντας συνθήματα και εμπλουτίζοντας το γεύμα του με αυγά, γιαούρτια και τομάτες».

  Λένε ακόμη ότι: «Συλλήψεις μεταναστών/στριών και εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιμετώπιση αστέγων, τοξικοεξαρτημένων και εκδιδόμενων γυναικών ως υγειονομική βόμβα, εκκενώσεις κατειλημμένων κτηρίων στηριζόμενος στη ρητορική για αποκατάσταση και αξιοποίηση τους είχαν, έχουν και θα έχουν ως μόνο στόχο την καταστολή, τον έλεγχο, την επιβολή της κοινωνικής ειρήνης και την εύρυθμη κυκλοφορία του εμπορεύματος για τον καταναλώτη και τον τουρίστα.Αυτό λοιπόν που κάναμε ήταν ένα μόνο μικρό κομμάτι επιστροφής της βίας που δεχόμαστε καθημερινά από κάθε μορφής εξουσιαστή»

  Απαντώντας στην ανάρτηση του δημάρχου στο twitter «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ» είπαν ότι «ευτυχώς που είχε πίσω πόρτα το μαγαζί και την έκανες…φοβισμένος»

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk