Κλειστά σήμερα τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες λόγω απεργίας δικαστικών υπαλλήλων

Θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη τα δικαστήρια οι εισαγγελίες, τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής κλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οι εν λόγω καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε υποδομές και τη συνεχή αύξηση της κίνησης εργασιών και της δικαστηριακής ύλης. Στα οικονομικά αιτήματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι διεκδικήσεις για επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας, η αύξηση του ποσού που θα εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να πληρώνονται η πραγματική υπερωριακή απασχόλησή τους και η υπεραπασχόληση, η έγκαιρη πληρωμή των οδοιπορικών για υποχρεωτικές μετακινήσεις, για εκτός της έδρας τους υπηρεσιακούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, την ημέρα της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής του, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση – σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΥΕ, αμέσως μετά την πραγματοποίηση της απεργίας, θα επανεκτιμήσει και θα σχεδιάσει τις περαιτέρω δράσεις για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανάλογα και με τις όποιες τυχόν απαντήσεις λάβει από τον υπουργό της Δικαιοσύνης και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk