Τις σοβαρές καταγγελίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος μίλησε σε αυτό για χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα, με το Μαξίμου να τηρεί σιγή ιχθύος.

Αντιδρώντας δύο ημέρες μετά, κατά την συνήθη τακτική του, μέσω Twitter, ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι είπε στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος, χαρακτηρίζοντας «ορφανά του Σημίτη» όσους αναπαραγάγουν την είδηση περί σχετικής αναφοράς του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς είχε αποκαλύψει ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ισχυριστεί ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η αναφορά περί «ορφανών του Σημίτη» ασφαλώς έχει σκοπό να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για τον οποίο πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο Καμμένος έλεγε ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα. Και είναι προφανής η κυβερνητική γραμμή αποδόμησης του πρώην ΥΠΕΞ προκειμένου να μην πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα των καταγγελιών για τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Μόνο με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών θα μπορούσε να αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια για το θέμα αυτό καθώς οι καταγγελίες για χρηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι πολύ σοβαρές.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Χρ. Σπίρτζης διέψευσε το πρωί τον Ν. Κοτζιά λέγοντας ότι τον αγαπάει και τον σέβεται αλλά αυτά δεν ειπώθηκαν αυτά στο υπουργικό συμβούλιο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Νίκου Κοτζιά καθώς η κυβέρνηση επικαλείται και τα πρακτικά και τους παρευρισκόμενους στο υπουργικό συμβούλιο.