Στο Euroworking Group ελληνικός προϋπολογισμός και μη περικοπή συντάξεων

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πάρει επίσημη θέση για το θέμα των συντάξεων διατηρώντας έτσι ανοικτό το πεδίο για την άσκηση πιέσεων στην Αθήνα

Στη σκιά των δηλώσεων του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σχετικά με το αν η δημοσιονομική υπεραπόδοση της Ελλάδας καλύπτει πλήρως τις απώλειες εσόδων από τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων το οικονομικό επιτελείο καλείται αύριο Πέμπτη στο EWG να θέσει επί τάπητος τα στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του χθες Τρίτη ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι «η υπεραπόδοση υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί την κατάργηση του μέτρου. Βέβαια, «πρέπει να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν» πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του ESM.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης που θα μετάσχει στην σημερινή συνάντηση τους EWG που θα είναι πιθανότατα ο πρώτος σταθμός συζήτησης του ελληνικού προϋπολογισμού, άρα και των συντάξεων, θα πρέπει να βολιδοσκοπήσει τις νεότερες προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πάρει επίσημη θέση για το θέμα των συντάξεων διατηρώντας έτσι ανοικτό το πεδίο για την άσκηση πιέσεων στην Αθήνα.

Πάντως το τοπίο με τις συντάξεις θα αρχίσει να καθαρίζει στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Νοέμβριο το οποίο θα αξιολογήσει τον ελληνικό προϋπολογισμό και θα δώσει ένα πρώτο στίγμα για τις αποφάσεις που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk