«Οι θεοί πρέπει να ήταν κουρασμένοι». Είναι ο τίτλος του Spiegel για την χθεσινή νίκη της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ στην 3η αγωνιστική του Champions League.

«Οι μεν δεν μπορούσαν, οι άλλοι μπορούσαν, αλλά μόνο για λίγο. Σε ένα παιχνίδι με ένα σαφές επίπεδο», αναφέρει η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, που υπογράμμισε τα δύο λεπτά που έκριναν το παιχνίδι, με τα γκολ, πρώτα του Μαρτίνες και στην συνέχεια του Λεβαντόφσκι.

«Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε άφθονη κατοχή της μπάλας από την Μπάγερν, η ΑΕΚ κατόρθωσε να μετακινήσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο στο μεσαίο τμήμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι δύο διεθνείς, παγκόσμιοι πρωταθλητές, Μίλερ και Μπόατενγκ πήραν και πάλι θέση στον πάγκο. Πάντως για έβδομη φορά στη σειρά, η Μπάγερν δε δέχεται γκολ σε μονομαχία με ελληνικό σύλλογο. Το μερίδιο του τερματοφύλακα, Μάνουελ Νόιερ ήταν περιορισμένο, αφού η ΑΕΚ είχε μόνο ένα σουτ στην εστία. Παρ ‘όλα αυτά, υπήρχε λόγος να είναι ευτυχισμένος ο 32χρονος τερματοφύλακας: ήταν το 76ο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με τη Μπάγερν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρυλικού Ζεπ Μάγερ».

Η κριτική στην παρουσία και την εικόνα της Μπάγερν συνεχίστηκε από την Welt που σημείωσε: «Τα προβλήματα των Βαυαρών παραμένουν. Παρά τις νίκες τους (αναφέρονται και σε εκείνη με την Βόλφσμπουργκ)». «Η Μπάγερν έκανε με μεγάλη προσπάθεια και κέρδισε 2-0. Με αυτές τις δύο επιτυχίες στη σειρά, έχει απελευθερωθεί προς το παρόν από την κρίση σε ένα εξαιρετικά ταραγμένο σύλλογο το τελευταίο διάστημα. Αλλά οι αδυναμίες της είναι ακόμα εμφανείς», σημειώνει η Welt.

«Ο προπονητής Κόβατς αντιμετωπίζει μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Η νίκη εναντίον της ΑΕΚ, ωστόσο, δεν αποτέλεσε σήμα ελπίδας, αν και η Μπάγερν κυριάρχησε στο παιχνίδι. Τα προβλήματα της ομάδας εξακολουθούν να είναι εμφανή. Οι νίκες αυτές δεν μπορούν να τα κρύψουν. Αν και οι Έλληνες αμυντικοί και επιθετικοί ήταν πολύ περιορισμένοι. Οι Βαυαροί απέχουν πολύ από το να είναι σε κορυφαία μορφή, αλλά έχουν σταθεροποιηθεί. Η πρόκληση του Κόβατς θα είναι τώρα να μετριάσει τον ανταγωνισμό μεταξύ του Γκνάμπρι, του Μίλερ και του τραυματισμένου Φρανκ Ριμπερί. Τα σημαντικά κριτήρια για τους Βαυαρούς δεν έχουν ακόμη έρθει».