«Και χίλιες φορές να μας βγάλουν από το στέκι, χίλιες φορές θα ξαναμπούμε» ήταν η απάντηση του Ρουβίκωνα, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το «στέκι» της συλλογικότητας στη Φιλοσοφική Σχολή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα καταγγέλλει πως υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επικοινωνούσε «προσωπικά με καθηγητές που του έχουν υποχρέωση, για να κινητοποιήσουν φοιτητές για σήμερα (κυρίως μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς)».

Ωστόσο, όπως αναφέρει, παρά τις προσπάθειες οι φοιτητές που μετείχαν στη διαμαρτυρία ήταν ελάχιστοι.

«Θα πρότεινα στις πρυτανικές αρχές να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να δημιουργούν τεχνητή ένταση. Τα πανεπιστήμια έχουν τεράστια προβλήματα όπως και η κοινωνία. Κανείς δεν νοιάζεται αν εμείς έχουμε πάρει… 10 τετραγωνικά στον 5ο όροφο μιας σχολής», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Μεγάλη εντύπωση μάλιστα έχει προκαλέσει το υστερόγραφο της ανάρτησης, με το ηγετικό στέλεχος να καθιστά σαφές ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, παρά τις προσπάθειες να φτάσουν στα άκρα, δεν θα χάσουν την υπομονή και την επιμονή τους.

«Στόχος σας είναι να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα για να σηκωθεί κάποιο δικό μας χέρι. Αμ δε..Εμείς δεν είμαστε σαν τους μπράβους που φέρατε την πρώτη μέρα. Ούτε Καλαμπόκας είμαστε…», ολοκληρώνει με νόημα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση αναφέρει:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γαβρόγλου τα τελευταία 24ωρα επικοινωνούσε προσωπικά με καθηγητές που του έχουν υποχρέωση, για να κινητοποιούσαν φοιτητές για σήμερα( κυρίως μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς). Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι αρχές του πανεπιστημίου και οι συριζαίοι,(είπαμε πρώτη φορά..αριστερά) οι φοιτητές που συμμετείχαν στην «διαμαρτυρία»σήμερα ήταν ελάχιστοι.Και είναι λογικό. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Φιλοσοφικής σχολής έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν απο το να γίνονται»ουρά»της Καραμολέγκου (που παίρνει γραμμή κατευθείαν απο την Πειραιώς) και της δεξιάς παρέας της σε γραφικές»κινητοποιήσεις».Θα πρότεινα στις πρυτανικές αρχές να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να δημιουργούν τεχνητή ένταση. Τα πανεπιστήμια έχουν τεράστια προβλήματα όπως και η κοινωνία. Κανείς δεν νοιάζεται αν εμείς έχουμε πάρει…10 τετραγωνικά στον 5ο όροφο μιάς σχολής. Ο κόσμος κοιτάει αν θα έχει να φάει αν θα έχει δουλειά και αν θα μάθει το παιδί του 5 γράμματα. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.

Ούτως η άλλως και χίλιες φορές να μας βγάλουν από το στέκι χίλιες φορές θα ξαναμπούμε. Έχουμε τεράστια υπομονή και επιμονή.

ΥΓ. Στόχος σας είναι να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα για να σηκωθεί κάποιο δικό μας χέρι. Αμ δε..Εμείς δεν είμαστε σαν τους μπράβους που φέρατε την πρώτη μέρα. Ούτε Καλαμπόκας είμαστε…